Szegedi Tibor


2018. február 19., hétfő

Nyúlragu Leves    

Hozzávalók :                                                                                        - 1 kg nyúlhús - 3 db sárgarépa - 2 db petrezselyemgyökér - 1 db kisebb karalábé - 1 kisebb zeller - 2 dl tejszín - só,bors,szárított  kevés tárkony - 2 db erőleves kocka vagy zöldség alaplé 3 dl                                                                                                                                                                                                                                                Elkészítése :                                                                                                                                              A nyúlhúst hideg vízben fel kell tenni főzni.Amikor fel forrt akkor le kel habozni.Ezután bele kell tenni a zöldségeket és hozzá adni a 2db erőleves kockát vagy   3dl alaplevet.Puhára főtt a hús akkor bele teszünk egy marék zöldbabot és egy marék  zöldborsót.Azért tesszük csak most bele a babot és a zöldborsót mert hamar megfő.Ízesítjük tárkonnyal friss friss őrölt borssal, majd hozzáadjuk a tejszínt is.Legvégül rottyan egyet és elkészült a levesünk.  Jó étvágyat kívánok hozzá !
                                                                                                                                                                                     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése