Szegedi Tibor


2017. január 31., kedd

Tordai laci pecsenye ( erdélyi étel )




HOZZÁVALÓK
4 szelet csontos sertéstarja
10 dkg zsír
só , őrölt bors , zúzott fokhagyma , liszt
pirospaprika.
LEÍRÁS
A tarja szeleteket kissé kiverjük ( putyulózzuk ), az inas részét ( szélét körben ) bevagdossuk. A hússzeleteket megsózzuk,borsozzuk , fokhagymázzuk és kicsit állni hagyjuk . - lisztbe mártjuk, és bő, forró zsírban vagy olajban megsütjük. Tálaláskor meghintjük pirospaprikával. Sült burgonyával és olajos  vagy sült káposztával , erős savanyú paprikával tálaljuk .

Olajos káposzta: " annak idején Anyu úgy vett mindig káposztát ( hmm..milyen ismerős ), hogy tudjon csinálni Apunak egy adag olajost.
De nincs tökmagolajam:-
Sebaj van extra szűz olívám, "
Tehát -30 dkg savanyított káposztát átmosok, és összekeverem a tökmag , vagy az olíva olajjal , majd állni hagyom , hogy az ízek összeérjenek !

Sült Savanyú káposzta
2 marék hordós káposzta, 1/2 fej vöröshagyma, késhegynyi őrölt bors, 1 kávéskanál színes paprika, 1 kávéskanál cukor. A káposztát hideg vízben átmossuk, kicsavarjuk. A zsírt fölhevítjük, a cukrot, a reszelt vöröshagymát elkeverjük benne, hozzáadjuk a színes paprikát, a kicsavart káposztát és egy kevés vizet. Jól elkeverjük, és gyenge tűzön puhára pároljuk. (Sót általában nem igényel.) Zsírosabb pecsenyékhez kiváló köret.

Krumpli sütési javaslat

A burgonyát hasábba vágjuk, és bő olajban kisütjük. Az adagokat lapos tányéron vagy fatálon tálaljuk: körbe a szélére, egy nem túl széles sávban kicsavart savanyú káposztát rakunk, a közepére felhalmozzuk a burgonyát, arra tesszük a lecipecsenyét, amelyet saját zsírjával meglocsolunk.
Jó tanács
: Ropogósburgonya-tipp: Hogy a burgonya sütés után is ropogós maradjon, a leszárított krumplihasábokat sütés előtt szórjuk meg egy kevés liszttel, és forgassuk át. Sózni csak fogyasztáskor szabad, különben megpuhul. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése