Tordai laci pecsenye ( erdélyi étel )
HOZZÁVALÓK
4 szelet csontos sertéstarja
10
dkg zsír
só , őrölt bors , zúzott fokhagyma ,
liszt
pirospaprika.
LEÍRÁS
A tarja szeleteket
kissé kiverjük ( putyulózzuk ), az inas részét ( szélét körben
) bevagdossuk. A hússzeleteket megsózzuk,borsozzuk , fokhagymázzuk
és kicsit állni hagyjuk . - lisztbe
mártjuk, és bő, forró zsírban vagy
olajban megsütjük. Tálaláskor meghintjük pirospaprikával. Sült
burgonyával és olajos vagy sült káposztával , erős
savanyú paprikával tálaljuk .
Olajos káposzta:
" annak idején Anyu úgy vett mindig
káposztát ( hmm..milyen ismerős ), hogy tudjon csinálni Apunak
egy adag olajost.
De nincs tökmagolajam:-
Sebaj van extra
szűz olívám, "
Tehát -30 dkg savanyított káposztát
átmosok, és összekeverem a tökmag , vagy az olíva olajjal , majd
állni hagyom , hogy az ízek összeérjenek !
Sült Savanyú
káposzta
2 marék
hordós káposzta, 1/2 fej vöröshagyma, késhegynyi őrölt bors, 1
kávéskanál színes paprika, 1 kávéskanál cukor. A káposztát
hideg vízben átmossuk, kicsavarjuk. A zsírt fölhevítjük, a
cukrot, a reszelt vöröshagymát elkeverjük benne, hozzáadjuk a
színes paprikát, a kicsavart káposztát és egy kevés vizet. Jól
elkeverjük, és gyenge tűzön puhára pároljuk. (Sót általában
nem igényel.) Zsírosabb pecsenyékhez kiváló köret.
Krumpli
sütési javaslat
A burgonyát
hasábba vágjuk, és bő olajban kisütjük. Az adagokat lapos
tányéron vagy fatálon tálaljuk: körbe a szélére, egy nem túl
széles sávban kicsavart savanyú káposztát rakunk, a közepére
felhalmozzuk a burgonyát, arra tesszük a lecipecsenyét, amelyet
saját zsírjával meglocsolunk.
Jó
tanács: Ropogósburgonya-tipp: Hogy a
burgonya sütés után is ropogós maradjon, a leszárított
krumplihasábokat sütés előtt szórjuk meg egy kevés liszttel, és
forgassuk át. Sózni csak fogyasztáskor szabad, különben
megpuhul.
10 dkg zsír
só , őrölt bors , zúzott fokhagyma , liszt
pirospaprika.
A burgonyát hasábba vágjuk, és bő olajban kisütjük. Az adagokat lapos tányéron vagy fatálon tálaljuk: körbe a szélére, egy nem túl széles sávban kicsavart savanyú káposztát rakunk, a közepére felhalmozzuk a burgonyát, arra tesszük a lecipecsenyét, amelyet saját zsírjával meglocsolunk.
Jó tanács: Ropogósburgonya-tipp: Hogy a burgonya sütés után is ropogós maradjon, a leszárított krumplihasábokat sütés előtt szórjuk meg egy kevés liszttel, és forgassuk át. Sózni csak fogyasztáskor szabad, különben megpuhul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése