Egyszerű francia töltött tészta Bioheal
Omlós tészta az alapja ennek a jó kis hétvégi francia quiche-nek (ejts: kis), aminek a töltelékét megszámlálhatatlan módon variálhatjuk kedvünk – és a hűtők tartalmak szerint. Hozzávalók a tésztához:
12.5 dkg vaj
25 dkg liszt
4 ek hideg víz
só
25 dkg liszt
4 ek hideg víz
só
A töltelékhez:
10 dkg császárszalonna
4 nagy fej vöröshagyma
1 doboz tejföl
10-15 dkg reszelt sajt
bors
2 tojás
10 dkg császárszalonna
4 nagy fej vöröshagyma
1 doboz tejföl
10-15 dkg reszelt sajt
bors
2 tojás
Elkészítés:
Gyúrjuk össze a felsorolt hozzávalókat, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Nyújtsuk vékonyra, és béleljünk ki vele egy gázsütő tepsit, úgy hogy hagyjunk rá egy kis peremet. Szurkáljuk meg, és kb. 10 percig süssük elő. Míg hűl, készítsük el a tölteléket! Kockázzuk fel a császárszalonnát, és ezen dinszteljük meg az apróra vágott hagymákat. Ha kihűlt, keverjük bele a többi hozzávalót is. A tölteléket töltsük bele az elősütött tésztába, és még fél óráig süssük.őnk tartalma – szerint.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése