Szegedi Tibor


2017. április 17., hétfő

Bolondítsd meg a főtt tojást…

... egy kis céklával!

Színes, különleges, finom és egyszerű saláta!
Hozzávalók:
  • 40 dkg cékla
  • 6 db tojás
  • 1 db kicsi mogyoróhagyma
  • 40 dkg kis sárgarépa
  • 1,5 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyem
  • 2 evőkanál natúrjoghurt
  • olívaolaj
  • tengeri só, bors
  • egy csipet citromlé
  • 1 evőkanál kapor
A sütőt 200 ⁰C-ra melegítsd elő, majd kezdd el megpucolni a zöldségeket. A céklát szeld hasábokra, a répát hosszában vágd ketté. Keverd össze a zöldségeket, tedd őket a tepsibe, borsozd meg, majd locsold meg egy kis olajjal és dobd a sütőbe kb. 40 percre. Ennyi idő alatt szépen megsülnek. Közben a tojásokat pucold meg és szeld apró kockákra. A mogyoróhagymát pucold meg és szeld fel apró darabokra. A joghurtot a kaporral, petrezselyemmel, 1 evőkanál olajjal és a tojásokkal óvatosan keverd össze és sóval, borssal, és egy csipet citromlével ízesítsd. Tedd a krémet pohárba, és szórd meg petrezselyemmel, tedd mellé a sütőből kivett, még meleg, de nem forró sült, sóval megszórt zöldségeket és már fogyaszthatod is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése