Bolondítsd meg a főtt tojást…
... egy kis céklával!
Színes, különleges, finom és egyszerű saláta!
Hozzávalók:
- 40 dkg cékla
- 6 db tojás
- 1 db kicsi mogyoróhagyma
- 40 dkg kis sárgarépa
- 1,5 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyem
- 2 evőkanál natúrjoghurt
- olívaolaj
- tengeri só, bors
- egy csipet citromlé
- 1 evőkanál kapor
A sütőt 200 ⁰C-ra melegítsd elő, majd kezdd el megpucolni a zöldségeket. A céklát szeld hasábokra, a répát hosszában vágd ketté. Keverd össze a zöldségeket, tedd őket a tepsibe, borsozd meg, majd locsold meg egy kis olajjal és dobd a sütőbe kb. 40 percre. Ennyi idő alatt szépen megsülnek. Közben a tojásokat pucold meg és szeld apró kockákra. A mogyoróhagymát pucold meg és szeld fel apró darabokra. A joghurtot a kaporral, petrezselyemmel, 1 evőkanál olajjal és a tojásokkal óvatosan keverd össze és sóval, borssal, és egy csipet citromlével ízesítsd. Tedd a krémet pohárba, és szórd meg petrezselyemmel, tedd mellé a sütőből kivett, még meleg, de nem forró sült, sóval megszórt zöldségeket és már fogyaszthatod is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése