MÁLNAKRÉMES
CSOKOLÁDÉ SZELET HOZZÁVALÓK:
TÉSZTÁHOZ:-2 db tojás-8 dkg
vaj-12 dkg cukor-15 dkg étcsokoládé 60%-os-10 dkg
fehér csokoládé-fél csomag sütőpor-15 dkg liszt-kevés tej
KRÉMHEZ: -6dl tejszín-5 evőkanál porcukor-1 dl friss
málnalé vagy málnaszörp is jó-2 csomag színtelen
tortazselépor-1 db lime-
TETEJÉRE: -5 dkg étcsokoládé 70 %új-os-5dkg fehér csokoládé-5
dkg friss málna ELKÉSZÍTÉSE: A
tojásokat a puha vajjal és a cukorral habosra keverjük,majd
hozzáadjuk a vízgőz felett olvasztott étcsokoládét,a sütőporral
elkevert lisztet és ha kell kevés tejet, hogy sűrű folyón
tésztát kapjunk. Sütőpapírral kibélelt közepes tepsibe
simítjuk és 180 C fokos sütőben,kb. 20 perc alatt megsütjük
,majd megvárjuk hogy kihűljön.
A krémhez a hideg
tejszínt kemény habbá verjük, a porcukorral, a felforrt
málnalében feloldott langyosra hűtött torta zseléporral,pár csepp limemal. A kihűlt csokoládés tésztára simítjuk. A
díszítéshez az ét és fehér csokit felolvasztjuk vízgőz
felett , majd külön külön habzsákba töltjük,majd levágjuk a
végüket és csíkokat rajzolunk belőle a krém tetejére. Amíg
nem dermedt meg a csokoládé ,szilikonecset sarkával ellenkező
irányban gyorsan el húzzuk, hogy márványos legyen és végül
hűtőben lehűtjük. Tálaláskor tetsző formákra vágjuk majd
egy-egy szem málnát teszünk a tetejére.Nekem nem lett elég a málna, hogy minden szeletre egyen egy. Én "Boci" csokoládéval készítettem el és csak 53 % kakaó tartalma van,de így is finom lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése