Szegedi Tibor


2017. április 6., csütörtök

Burgonyafözelék (4 fő részére) Sárközi Ákos séf receptje                                                                        
                                                                                                                                                                                                                                                                                                Hozzávalók : 50 dkg burgonya – 20 dkg lilaburgonya – 30 dg édesburgonya - 15 dkg póréhagyma – 10 dkg vaj – 1 dl vermut – 2 dl tejszín – 4 db tojás – 2 tk tintahaltinta - só és bors                                                                                                                                                                                                                                                                                                ELKÉSZITÉSE : A háromféle burgonyát megtisztítjuk ,majd egy kisebb karalábévájóval apró golyókat vágunk ki a nyers burgonyákból.Ezeket a golyókat gyöngyöző vízben megpáróljuk. A maradék fehér burgonyát vékonyan felszeleteljük,majd körülbelül 2 db burgonya mennyiséget különrakunk , és annyi vizet öntünk hozzá, amennyit ellep. Felforraljuk, majd hozzákeverjük a tintahaltintát és rögtön melegen turmixoljuk .Ugyanígy teszünk a maradék lila és édesburgonyával,de ezekbe már nem rakunk tintát.Így három különböző burgonyakrémet kapunk.Minden burgonyakrémet, egy-egy szilikonlapra vékonyan kikenünk,majd a sütőben 2 órán keresztül szárítjuk alacsony hőfokon.Ha kellőképpen ropogós,kivesszük a sütőből ,majd olajban üvegesre sütjük.A póréhagymát megtisztítjuk,megmossuk,majd olvasztott vajon megpároljuk. Ekkor hozzá adjuk a felszeletelt fehér burgonyát és vermutot. Rózsaborsal és sóval ízesítjük. Ha az alkohol elpárolgót, felöntjük vízzel és tejszínnel. Puhára pároljuk,majd turmixoljuk.                                                                                                                                                                  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése