Szegedi Tibor


                PELMENYI- OROSZ DERELYE   ( Orosz étel)                                     

HOZZÁVALÓK :

    A tésztához :      30 dkg liszt
                                     só
                                 1 db tojás
                                 2 ek sertéstöpörtyű
A töltelékhez:
                          20 dkg darált sertéshús
                          20 dkg darált marhahús
                            1 db tojás
                            1/2 csokor petrezselyemzöld
                            1 fej hagyma
                            2 ek zsemlemorzsa
                               só
                               bors           


1. 30 dkg lisztet egy tálba szitálunk,egy csipet sóval együtt. Hozzáadunk 1 db tojást és 1,3 dl vizet. Alaposan összekeverjük, majd egyenletes állagú tésztává dolgozzuk. Folpackba csomagoljuk és 30 percig pihentetjük.                                                                                                                                                                                 2. 20-20 dkg darált sertés- és marhahúst összevegyítünk, és addig keverjük, amíg ragadós nem lesz. 1 db tojást, 4-6 ek hideg vízzel kikeverünk, majd apránként a húsmasszához adjuk.1/2 csokor petrezselyemzöldet felaprítunk, a felét a húsmasszába dolgozzuk,  1 fej finomra aprított hagymával és 2 ek zsemlemorzsával együtt. Sózzuk, borsozzuk.                                                                                                                                                                                                    3. Kinyújtjuk a tésztát, 5 cm   köröket szúrunk ki belőle, elosztjuk rajtuk a húsos tölteléket, felverünk 1 db tojást, és megkenjük vele a tésztaszéleket. Félbe hajtjuk a töltött tésztákat, és összenyomkodjuk a széleiket, majd a két végét egymáshoz csípjük.                                                                                                                                                                                                                                                     4. A derelyéket forrásban levő, sós vízbe dobjuk,10 percre. Óvatosan kiemeljük, és csepegtessük le. Felaprítunk 2 ek sertéstöpörtyűt. A pelmenyit tányérokra adagoljuk, és rászórjuk a töpörtyűt és a megmaradt petrezselymet.Tejfölt kínálunk hozzá.     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése