PELMENYI- OROSZ DERELYE ( Orosz étel)
HOZZÁVALÓK :
A tésztához : 30 dkg liszt
só
1 db tojás
2 ek sertéstöpörtyű
A töltelékhez:
20 dkg darált sertéshús
20 dkg darált marhahús
1 db tojás
1/2 csokor petrezselyemzöld
1 fej hagyma
2 ek zsemlemorzsa
só
bors
1. 30
dkg lisztet egy tálba szitálunk,egy csipet sóval együtt.
Hozzáadunk 1 db tojást és 1,3 dl vizet. Alaposan
összekeverjük, majd egyenletes állagú tésztává dolgozzuk.
Folpackba csomagoljuk és 30 percig pihentetjük. 2. 20-20 dkg darált sertés- és marhahúst összevegyítünk, és addig keverjük, amíg ragadós nem lesz. 1 db tojást, 4-6 ek hideg vízzel kikeverünk, majd apránként a húsmasszához adjuk.1/2 csokor petrezselyemzöldet felaprítunk, a felét a húsmasszába dolgozzuk, 1 fej finomra aprított hagymával és 2 ek zsemlemorzsával együtt. Sózzuk, borsozzuk. 3. Kinyújtjuk a tésztát, 5 cm köröket szúrunk ki belőle, elosztjuk rajtuk a húsos tölteléket, felverünk 1 db tojást, és megkenjük vele a tésztaszéleket. Félbe hajtjuk a töltött tésztákat, és összenyomkodjuk a széleiket, majd a két végét egymáshoz csípjük. 4. A derelyéket forrásban levő, sós vízbe dobjuk,10 percre. Óvatosan kiemeljük, és csepegtessük le. Felaprítunk 2 ek sertéstöpörtyűt. A pelmenyit tányérokra adagoljuk, és rászórjuk a töpörtyűt és a megmaradt petrezselymet.Tejfölt kínálunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése