Tavaszi Betyár leves elkészítése 4 személyre (Saját recept) Hozzávalók
: - kb.50 dkg zöldborsó - 2db sárgarépa
- 2db zöldség
- egy csokor petrezselyem
- kisebb fej karalábé
- 1 db
levélzellerszár -
10dkg champion gomba
- 2 fej
kisebb vöröshagyma
- 10 dkg vaj vagy olivaolaj - 1 db tojás
- kevés liszt
- zöldség
alaplé vagy víz
- só
- kevés fehér bors,de jó a
fekete bors is - 2-3 db kisebb burgonya Elkészítése : Gyufaszál vékonyra el daraboljuk
a karalábét,répát,zellerszárat és zöldséget.A gombát nem
kell megpucolni csak megmosni.A gombát fel szeleteljük vékony
szeletekre.Piritással szabadulnak fel ugyanis a gombából ígazi
íz és illatanyagok.Majd vajon meg pároljuk a zöldborsót, répát,
zöldséget,karalábét,zellerszárat és a gombát. Amikor meg
pároltuk összetevőket akkor fel öntjük kb.7dl zöldség
alaplével vagy vízzel.Előre is elkészithetjük zöldség
alaplevet.Fedjük le az edényt ezt hagyjuk össze érni az ízeket.
Ízesítjük sóval,borssal. Én a fehér borssal szoktam
készíteni,mert sokkal pikánsabb. A levesbetét elkészítése a
következő. Fel teszünk 2-3 db burgonyát főni.A két fej
vöröshagymát és a petrezselyemmel apróra vágjuk és együtt
meg pároljuk vajon vagy olajon.Amikor ez meg van akkor,hagyjuk ki
hűlni,közben a meg főt burgonyát össze törjük.Ezután hozzá
tesszük a kevés kimért liszthez a burgonyát és a kihűlt
petrezselymes hagymát a egy darab tojást,majd sózzuk brossozzuk
meg egy kicsit. Kellő vízzel hígítjuk és gombócokat formálunk.
A borssal vigyázzunk hogy ne ízesítjük túl a levest és a
gombócot,hogy ne vegye át az uralkodó ízt. Ezután ki főzzük a
gombócokat,ami hamar meg főnek. Ezt be tartjuk akkor egy
nagyon finom ízletes harmonikus levest kapunk.Jó étvágyat
kívánok hozzá !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése