Tanyasi csirketekercs
Varju Viktor és Domján Richárd receptje CSIRKETEKERCS
HOZZÁVALÓK:
- 3 db csirkecomb
- 60 dkg csirkemellfilé
- 100 ml tejszín
- só, bors
ELKÉSZÍTÉSE:
A csirkecomb bőrét lehúzzuk és ropogósra kisütjük, a combokat kicsontozzuk. A csirkemell 60%-át 6 órára 6%-os sóoldatba tesszük, majd 1 órán át jeges vízben tartjuk. Nagyobb darabokra vágjuk. A megmaradt 40%-nyi csirkemellet ledaráljuk kétszer a kisütött csirkecombbőrrel együtt, és jégágyon tejszínt, sót és borsot dolgozunk hozzá. Folpackra terítjük a csirkecombokat, fűszerezzük, majd ráhalmozzuk a mellszínhús és prád (húspép) keverékét. Szorosan feltekerjük, és a tekercseket 70 °C-on 70 percig hőkezeljük. Kibontás után serpenyőben megkérgezzük, és széleinek levágása után 4 egyforma porcióra osztjuk szét. Vágásfelületére fekete sót teszünk.
A csirkecomb bőrét lehúzzuk és ropogósra kisütjük, a combokat kicsontozzuk. A csirkemell 60%-át 6 órára 6%-os sóoldatba tesszük, majd 1 órán át jeges vízben tartjuk. Nagyobb darabokra vágjuk. A megmaradt 40%-nyi csirkemellet ledaráljuk kétszer a kisütött csirkecombbőrrel együtt, és jégágyon tejszínt, sót és borsot dolgozunk hozzá. Folpackra terítjük a csirkecombokat, fűszerezzük, majd ráhalmozzuk a mellszínhús és prád (húspép) keverékét. Szorosan feltekerjük, és a tekercseket 70 °C-on 70 percig hőkezeljük. Kibontás után serpenyőben megkérgezzük, és széleinek levágása után 4 egyforma porcióra osztjuk szét. Vágásfelületére fekete sót teszünk.
TORMAHAB
HOZZÁVALÓK:
- 150 ml tej
- 50 ml tejszín
- 50 g friss reszelt torma
- 40 g tojássárgája (2 tojás)
- só, bors, cukor
ELKÉSZÍTÉSE:
A tej és tejszín keverékébe áztatjuk egy éjszakára a lereszelt tormát, majd gőz fölött beledolgozzuk a tojások sárgáját, hogy a sűrítő hatását kifejthesse (83 °C-on), és az egészet szűrjük. Szifonba téve tartjuk melegen vízfürdőben a tálalás pillanatáig. Ekkor a tányérba fújjuk, és a csirketekercset ebbe tálaljuk. Tavaszi zöldségeket - például piros, fekete és sörretket - kínálunk hozzá.
A tej és tejszín keverékébe áztatjuk egy éjszakára a lereszelt tormát, majd gőz fölött beledolgozzuk a tojások sárgáját, hogy a sűrítő hatását kifejthesse (83 °C-on), és az egészet szűrjük. Szifonba téve tartjuk melegen vízfürdőben a tálalás pillanatáig. Ekkor a tányérba fújjuk, és a csirketekercset ebbe tálaljuk. Tavaszi zöldségeket - például piros, fekete és sörretket - kínálunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése