MÁLNAKRÉMES CSOKOLÁDÉ SZELET HOZZÁVALÓK: TÉSZTÁHOZ:-2 db tojás-8 dkg vaj-12 dkg cukor-15 dkg étcsokoládé 60%-os-10 dkg fehér csokoládé-fél csomag sütőpor-15 dkg liszt-kevés tej KRÉMHEZ: -6dl tejszín-5 evőkanál porcukor-1 dl friss málnalé vagy málnaszörp is jó-2 csomag színtelen tortazselépor-1 db lime- TETEJÉRE: -5 dkg étcsokoládé 70 %új-os-5dkg fehér csokoládé-5 dkg friss málna ELKÉSZÍTÉSE: A tojásokat a puha vajjal és a cukorral habosra keverjük,majd hozzáadjuk a vízgőz felett olvasztott étcsokoládét,a sütőporral elkevert lisztet és ha kell kevés tejet, hogy sűrű folyón tésztát kapjunk. Sütőpapírral kibélelt közepes tepsibe simítjuk és 180 C fokos sütőben,kb. 20 perc alatt megsütjük ,majd megvárjuk hogy kihűljön. A krémhez a hideg tejszínt kemény habbá verjük, a porcukorral, a felforrt málnalében feloldott langyosra hűtött torta zseléporral,pár csepp limemal. A kihűlt csokoládés tésztára simítjuk. A díszítéshez az ét és fehér csokit felolvasztjuk vízgőz felett , majd külön külön habzsákba töltjük,majd levágjuk a végüket és csíkokat rajzolunk belőle a krém tetejére. Amíg nem dermedt meg a csokoládé ,szilikonecset sarkával ellenkező irányban gyorsan el húzzuk, hogy márványos legyen és végül hűtőben lehűtjük. Tálaláskor tetsző formákra vágjuk majd egy-egy szem málnát teszünk a tetejére.Nekem nem lett elég a málna, hogy minden szeletre egyen egy. Én "Boci" csokoládéval készítettem el és csak 53 % kakaó tartalma van,de így is finom lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése