Szegedi Tibor


Baconös édesburgonya tallér     Bioheal
               Hozzávalók

  • 2 közepes édesburgonya
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 marék kotél paradicsom, fnegyedekbe vágva
  • 6 szelet bacon, kisebb darabokra vágva, serpenyőben ropogósra pirítva
  • csipet petrezselyem, apróra vágva
  • tengeri só, ízlés szerint
  • fekete bors, ízlés szerint

Elkészítés
  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  • Szeleteljük fel a krumplit fél centi vastag szeletekre, majd majd tegyük rá egy sütőpapírral lefedett tepsire.
  • Kenjünk meg az olíva olaj felével, majd sózzuk, borsozzuk meg.
  • Süssük addig amíg ropogós, aranybarna lesz.
  • Kevejük össze egy kis tálban a maradék olíva olajat, a bacont, a paradicsomot és a petrezselymet, majd borsozzuk meg óvatosan.
  • Kanalazzuk rá az édesburgonya tallérokra a paradicsomos keveréket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése