Szegedi Tibor


Sajtos ( Ementáli) Tortelini                                                      Tészta hozzávalói : 15 dkg finomliszt,15 dkg rétesliszt,3 db tojás,kevés víz,só                                                                                 Mártáshoz:sűrített paradicsom (Passata di Pomodoro),3 db tojás,1db vöröshagyma,oregano,bazsalikom,kakukkfű,kevés olaj,              Sajt töltelék:2 db Ementali krém sajt (Lild), 3 db fokhagyma,kevés citromlé,kevés bazsalikom                        

  Össze dolgozzuk az alapanyagok.
Az elkészült tésztát folcpakba 40 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
   
 Elkészítjük  előtte a sajt tölteléket.Mozsárban kevés olajjal összekeverjük a bazsalikomot,fokhagymát és a kevés citrom levét.
    A pihenő idő letelte után kinyújtjuk a tésztát és megtöltjük.

              Fokhagymát, vöröshagymát apróra vágjuk. 
      A hagymákat üvegesre pároljuk kevés olajjal és hozzáadjuk  a 2,5 dl sűrített paradicsomot és a fűszereket.
    Elkészült az étel  Jó étvágyat kívánok h

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése