Én "egy bizonyosat" használok, mely a házilag készített tökéletes hasonmása. Leginkább spárgaöntetnek használatos, de nagyon finom pl. karfiolhoz, brokkolihoz, párolt sárgarépához, rántott zöldségekhez, natúr halakhoz. Hozzávalók : 2,5 dkg vaj 4 db tojássárgája 2 ek citromlé só ízlés szerint fehérbors ízlés szerint 1 teáskanál cukor
- Egy lábasban vizet forralunk, erre egy ráillő fém tálat helyezünk (vízfürdő). A vajat ebben felolvasztjuk, és az összes többi hozzávalót folyamatos kevergetés közben habosra főzzük, de vigyázzunk, hogy ne forrjon!
- Az így elkészült mártást dúsíthatjuk fehérborral, mustárral, worcestershire-vel, tejszínnel, zöldfűszerrel, kapribogyóval, stb...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése