Bolgárok tzatzikije A bolgárok tzatzikije, amit a kapor és a dió tesz különlegessé, hideg, nyári uborkalevesük, a tarator saláta-változata. Eredetileg kígyóuborkával készül, de így szerintem ezerszer jobb. :) Ha itt lenne igazi, forró, negyven fokos nyár, csak ezt enném, teljesen addiktív a cucc. Recept Eli barátnőmtől. Hozzávalók : - 10 közepes db csemege uborka - 900 ml görög joghurt - 2 nagy csokor kapor - 1 marék dió - só ízlés szerint - 3 ek olívaolaj - 2 gerezd fokhagyma - 1 db kisebb lila hagyma Elkészítése : Apróra vágjuk a lila hagymát és az uborkát.A joghurtba bele nyomjuk (fokhagyma nyomón) keresztül a fokhagymát.A kaprot szintén bele aprítjuk és sózzuk,borsozzuk ,majd olívaolajat hozzá adjuk.Nem kapunk görög joghurtot akkor vegyünk simát és csöpögtessük kendón keresztül ,mert a saláta titka a krémes joghurt.A végén adjuk hozzá az uborkát is, és keverjük össze.Majd tegyük pár órára a hűtőbe pihenni.Majd tálalás előtt szórjuk meg pirított dióval.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése