Szegedi Tibor


KLASSZIKUS PANNA COTTA     (olaszország)
Hozzávalók:
1 dl zsíros friss tej (minimum 3,5 %-os)
6 dl 30%-os habtejszín
4 lapnyi zselatin
10 dkg finomított fehér kristálycukor
1 rúd bourbon vanília
Elkészítés: A tejet és a tejszínt egy közepes, lehetőleg vastag aljú fazékba öntöm. A vaníliarudat óvatosan hosszában felmetszem, majd a benne rejtező magokat belekaparom a tejes tejszínbe. Magát a rudat is utána eresztem, és elkezdem főzni az elegyemet, nem túl nagy lángon. Hagyom, hogy felforrjon, majd leveszem a tűzről, beteszem a lapokat meg a cukrot, és folyamatos keveréssel hűtöm a sodót. Mikor már kellően langyos, akkor formába öntöm, és a formákat egy 5-6 órára a hűtőbe teszem. 
Tálaláskor a késem élét végigfuttatom a tál fala és a puding széle mentén, majd hagyok neki időt, hogy szépen ráhuppanjon a tányérra.                                                                                                                                                            Málna Öntett készitése a Panna Cottahoz           Hozzávalók :  25dkg málna - 2,5 dl víz - 8 dkg cukor                                                                                                                                                                                                Elkészitése : Készithetünk bármilyen gyümölcsöt  hozzá kötétől az ízeltes áfonyáig. A cukorból és a hozzáadott vízzel szirupot fözünk. A forró szirupba a málnát belekeverjük,de arra nagyon ügyeljünk hogy  ne fözzűk ! ! Málnaszörp öntet készitésekor a cukorból 1 dl vízzel  főzzzűk a szirupot és ehhez 2dl málnaszörpöt adunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése