Szegedi Tibor


HÓLABDA RECEPT :Elkészítés: Porcukorhoz kanalanként adjuk adjuk hozzá a 8 evőkanál forróvizet és egyenként a tojások sárgáját. .

A liszttel elkeverjük a sütőport és a kakaót, majd a cukros masszához adjuk, végül óvatosan beleforgatom a tojásfehérjékből vert habot.Sütőpapírt helyezünk a tepsibe és ki simítjuk,majd bele öntjük a massza piskótát, tűpróbáig sütjük.Gyufaszál próba.                                                             Krém: A tejből és lisztből pépet főzünk majd kihűtjük és  hozzáadjuk a porcukorral habosra kavart vajat.




A tészta meg sült akkor óvatosan ki csúztatjuk a tepsiből és a széleit le vágjuk.Majd a pogácsa szaggatóval ki vágjuk a tészta formákat,majd ketté azokat. Ketté vágott korongokat a krémmel összeragasztjuk, majd bevonjuk a krémmel, és kókuszreszelékbe forgatjuk.Gőz felett egy fémtálban csokoládét felolvasztjuk és a formázott korongok tetejét meg kenjük.Jó étvágyat kívánok !
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg porcukor
  • 8 evőkanál forró víz
  • 8 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaó
  • A krémhez:
  • 1/2 l tej
  • 5 evőkanál liszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • kókuszreszelék

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése