Ropogós cukorlepény (Spanyol étel)
Egy nagyon finom cukros lepény receptjét szeretnék meg osztani veletek, amit egyszerűen el kellett készítenem,mert kiváncsi voltam rá.. Nem éppen a legjobb fogyókúrás étel,mert cukrot is tartalmaz, viszont a család minden tagjának ízlik! A recept nem írja a mazsolát és a citromlevét azt én találta ki hozzá.
Cukros lepény receptje
Hozzávalók:
2 dl víz
5 dkg olivaolaj vagy zsír
5 dkg vaj
13 dkg liszt
csipetnyi só
3 tojás
5 ek. cukor
őrölt fahéj kevés mazsola kevés friss citromlé
Elkészítése:
1. Az édes lepényhez először a tésztát készítünk, ami nagyon hasonlít a képviselőfánkéhoz.. Ahhoz, hogy süteményünk finom legyen, használjunk jó minőségű alapanyagokat házi vajat, és ha tehetjük, házi tojást.
2. Tegyük fel a vizet főzni, és ha már forr, adjuk hozzá a vajat és az olivaolajat. Olivaolaj használok vagy zsírt ,mert a napraforgóolajat nem szeretem használni..
3. Amint a vaj a vízben elolvadt, vegyük le az edényt a tűzről. Adjuk hozzá a lisztet és keverjük el egy fakanállal.
4. Ezután egyesével adjuk hozzá a tojásokat egyesével és alaposan keverjük össze az egészet.Majd a tésztájába is szórjunk egy kis fahéjat meg mazsolát és a friss citromlevét.Így még finomabb lesz.
5. A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd a masszát öntsük bele. Ügyeljünk rá, hogy egyenletes legyen.
6. A lepény tetejét alaposan szórjuk meg cukorral és az őrölt fahéjjal. Ha nem szereted a fahéjat, vagy éppen elfelejtetted, esetleg nincs otthon, csak cukorral szórjad meg. Úgy is finom lesz!
170-180 fokos sütőben süssük körülbelül 20 percig.
Aranybarnás finom ropogós édesség amit melegen kell egyből megkostolni ,de hidegen is finom. Mindenkinek csak ajánlani tudom ,mert nagyon finom !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése