Szegedi Tibor


                      BARACKOS-TÚRÓS CLAFOUTIS   (Francia)                                                                                                                                                     

HOZZÁVALÓK

  • 4-5 db őszibarack (lehet konzerv is)
  • 20 dkg túró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12,5 dkg rétesliszt
  • 2 dl tej
  • 1 csipet só
  • 3 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • vaj                                                                                                                                          

    ELKÉSZÍTÉS

      1. A pitetálat kivajazzuk. A tojást kikeverjük a cukorral, a liszttel, a vaníliás cukorral, a sóval, az áttört túróval és a tejjel. Alaposan elkeverjük, és a formába öntjük.
      2. Ezután a tetejét kirakjuk a nyolcadba vágott barackokkal. 185 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt színesre sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése