Szegedi Tibor


Bakonyi marhatokány

Hozzávalók:

    250 g erdei gomba
    300 g marhacomb
    10 dkg füstölt szalonna
    1 fej vöröshagyma
    2 gerezd fokhagyma
    só, bors, pirospaprika
    1 evőkanál liszt
    2-3 dl tejföl

Elkészítés:



Felcsíkozzuk a marhacombot. A vöröshagymát meghámozzuk, felkockázzuk, a szalonnát csíkokra vágjuk és együtt elkezdjük őket pirítani. Ha már üveges a hagyma és a szalonna is kiengedte a zsírját, félre húzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott marhacombot. Sózzuk, borsozzuk, és hozzákeverjük a zúzott fokhagymát is, majd felengedjük egy kis vízzel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése