Képviselő Fánk Hozzávalók Tésztához : - 20 dkg vaj - 2 dl víz - 20 dkg liszt - 1 tk. cukor - 1 tk. só - 5 tojás Krémhez : - 5 tojás - 1 vanília rúd vagy 1 cs. Bourbon vaníliacukor - 5 dl tej - 1 cs. vanília pudingpor - 20 dkg cukor Elkészítése : A vizet elkezdjük forralni és közben bele tesszük a vajat.Meg kell várni hogy elolvadjon a vaj.Lehet készíteni olajjal vagy zsírral is. Felforrt a lábasban a vizes vaj akkor hozzá tesszük a lisztet.Figyeljünk arra hogy ne égessük oda.Állandóan kevergessük. Az elkészült tésztánkat átrakjuk egy tálba.A tojásokat összekeverjük és fokozatosan adjuk hozzá a tésztához.Ügyeljünk a tészta sűrűségére. Ne legyen nagyon lágy,inkább sűrűbb legyen egy hajszálnyival a tészta.(olyan mint ha nokedlit készítenél). Az elkészült tésztát beletöltöd a habzsákba és egy elő készített sütőtálcára amelyen sütőpapír is van kinyomjuk. Ügyeljünk arra hogy ne legyenek nagyon közel egymáshoz, amikor kinyomjuk a habzsákból. Majd elő melegített sütőbe 180 fokra betesszük sülni.Sütési idő az kb. 15-20 perc .Utána vedd alacsonyra a 150 fokra hőfokot és ( nagyobb a fánkok esetén) a fánk belseje is meg süljön, kb.15-20 perc.Attól függ hogy mekkora fánkocskákat készítünk. Elkészültek a fánkocskák megvárjuk hogy kihűljenek és meg lehet tölteni őket. Krém elkészítése : A tej 2/3 fel tesszük forrni a vaníliarúddal,amit felvágunk és kikaparjuk a belsejét majd bele teszünk a tejbe.Arra ügyeljünk hogy ne kapjon oda!Tojás fehérjéből pedig kemény habot készítünk a cukor felével.1 csomag pudingport össze keverjük a maradék tejjel, 5 tojás sárgájával és maradék cukorral,majd hozzáöntjük a vaníliás tejhez.Ezután meg töltjük a fánkocskákat vaníliakrémmel és tejszínhabbal és meg szórjuk porcukorral így el is készültek a finomságok. Jó étvágyat kívánok hozzá !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése