Szegedi Tibor


2018. február 19., hétfő

Mézes csípős csirkeszárny                                                                                                                                                                                                                                                                       Hozzávalók: 1,5 kg csirkeszárny (kb. 15 db) - 3 db Idared alma (Az almát érdemes a legutolsó pillanatban fel darabolni,mert be barnul.Nem kell meghámozni csak kimagozni és négyfelé vágni ,mert hamar elkészül.) - 4 db sárgarépa - 1 kg krumpli - 1 db mézes-mustáros fűszerkeverék - kevés olaj                                                                                                                                                                                Elkészítése : A mézes - mustáros fűszer-keveréket összekeverjük kevés olajjal.Majd a csirkeszárnyakat bedörzsöljük a páclével és végül lefedjük folpackkal. Ezt egy órán át hagyjuk pácolódni lefedve.A sütött 180 C fel kell melegíteni.Majd ha le telt az 1 óra akkor bele tesszük a csirkeszárnyakat egy tepsibe  a répával együtt.A tepsit le kell fedni alufóliával és 45 percig kell sütni.Utána le kell venni az  alufóliát és bele pakolnia az almát,majd vissza tenni a sütőbe.Addig kell sütni amíg szép sült (piros) színe lesz.Arra ügyeljünk hogy ne szárítjuk ki a  húst,mert nem lesz zamatos,ízletes.Elkészült a hús és a zöldség,akkor kivesszük a tepsiből és helyére bele pakoljuk a feldarabolt krumplit.Érdemes negyedekre darabolni a krumplit ,így lesz igazán finom.                                                                                                                                                                                            Saláta                                                                           Hozzávalók : 1 db kisebb fej vörös káposzta - 2 db közepes sárgarépa - 1 db kaliforniai paprika vagy kápia paprika - 2 kk köménymag - kevés (ízlés szerint) cukor,só,ecet                                                  Elkészítés : vörös káposztát ,sárgarépát, és kaliforniai paprikát vékonyra szeleteljük vagy reszeljük (Jülienre,vékonyra aki nem tudja mit is jelent) vagy vágjuk.Majd rá tesszük a cukrot a sót,köménymagot és állni hagyjuk 1 órát hogy levet eresszen.Lefedjük folpackkal a  salátát.Amikor levett eresztet akkor rá tesszük a ecetet.Az ecetet,cukrot mindenki ízlés szerint maga dönti el hogy mennyit tesz rá.Én másfél evőkanál ecetet és másfél csapot evőkanál cukrot és 2 teáskanál sót használtam.                                    Jó étvágyat kívánok hozzá !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése