2018. február 9., péntek
Részlet A Magyar Konyha 2018.02. számából ....................... AZ ÚJ FRANCIA KIÁLTVÁNYA 1.Főzz egyszerűen.Csak kulináris szempontból indokolt technikát használj.Hatásvadászat helyett az ízek elmélyítésére törekedj. 2.Semmit sem szabad túlkészíteni.A húsokat,halakat, zöldségeket a lehető legrövidebb idő alatt kell megfőzni vagy megsütni.A porhanyóság kultuszánál fontosabb az íz. 3.Az új konyha a piac konyhája .Csak friss, szezonális alapanyagokból dolgozz. 4. Korlátozd az étlap kínálatát.Nem kötelezőek a klasszikus fogások. 5. Ne akarj mindenáron újítani.Mellőzd az öncélú látványosságokat. 6. De keresd új célszerű konyhai technológiákat. 7. Mellőzd a pácolást, a klopfolást az alapanyagokat frissen dolgozd fel. 8. Kerüld a lisztes, ízsemlegesítő hatású sűrítést, a nehéz mártásokat a hosszú tartósításokat. 9. Főzz könnyű, egészséges ételeket. 10. Légy kreatív.Fedezz fel új fűszerereket, használj mindent ami friss és finom. A Bár a francia konyha egyeduralmának - úgy tűnik - vége ( a világ legjobb ötven éttermének legújabb listáján mindössze öt francia szerepel ) ,korai volna eltemetni a gall gasztronómiát.Sőt ! A hozzáértők szerint a világ kuliáriáját továbbra is két konyha határozza meg : a kínai és francia .Ennek oka lehet az lehet , hogy a francia konyha nem azonos a haute cuisine-nel.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése