Szegedi Tibor


2017. június 2., péntek

Lyoni sertésszelet

Egy szép szelet sertéscomb, rajta aranybarnára sült hagymakarikák, ez a lyoni sertésszelet.                  Hozzávalók:
0,8-1,0 kg sertéscomb
4-6 gerezd fokhagyma
4-6 fej vöröshagyma
0,5 l tej
4 ek mustár
liszt
só és bors
Elkészítés:
A húsokat még előző este kiklopfoljuk, majd fokhagymás tejbe áztatjuk – lehetőség szerint egy estére, vagy egy napra hűtőbe téve. Másnap a hússzeleteket papírtörlővel szárazra töröljük, majd vékonyan mustárral bekenjük és lisztezzük mindegyiket. Egy mélyebb serpenyőben olajat hevítünk, majd a belisztezett hússzeleteket aranybarnára sütjük. Amint elkészülnek a húsok, a serpenyőben a visszamaradt szaftos zsiradékban egy kevés mustárt pirítunk, majd mindezt felöntjük vízzel, és a húsokat fedő alatt puhára pároljuk.
Egy másik serpenyőben a lisztben megforgatott hagyma karikákat ropogós, aranybarnára sütjük, de arra törekedjünk, hogy egyszerre ne sok hagyma legyen az olajban, mert ellenkező esetben inkább főni fog, és nem sülni.
A konyhában közben felkockázott burgonyákat sütünk, amivel a köret projekt is elindul, elkészül.
Tálaláskor a tányérba halmozunk egy adag sült burgonyát, majd érkezik egy vagy két szelet hús, majd egy halom ropogós, sült hagyma. Egy fontos dologra felhívom a figyelmet, hogy mindenből sokat készítsetek, mert iszonyú finom, és nagyon eteti magát… 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése