Szegedi Tibor


2017. június 2., péntek

Tejszínes töltött karalábé

Klasszikus tavaszi étel a töltött karalábé. Ahány ház, annyi töltelék, készíthetjük sertés hússal, de akár csirkével, pulykával is.                                                                                                                                                                                                                                                                                        Hozzávalók:
4–6 fej karalábé
30 dkg darált hús
1 bögre rizs
1 tojás
1 főzőtejszín
1-2 kanál liszt
petrezselyem
só, bors
olaj
Elkészítés:
Először a tölteléket készítem el. a darált húst, a tojással, a rizzsel, a sóval és a borssal alaposan összekeverem.  A karalábé belsejét kikaparom, beletöltöm a húskeveréket. Felteszem egy lábosban annyi vízzel, hogy ellepje. Mellé dobálom a kikapart karalábékat is felaprítva. Amikor már majdnem kész, kiszedem az egész karalábékat. Egy kevés olajon megpirítok 1-2 kanál lisztet, azaz rántás készítek, amit belekeverek a lébe, amiből kivettem a karalábékat. A tűzről lehúzva belekeverem a tejszínt is. Visszateszem a karalábékat, majd megszórom az egészet aprított petrezselyemmel. Egyet rottyan, és már kész is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése