Szegedi Tibor


2019. február 1., péntek

KECSKESAJTTERRIN                                                                                                                       HOZZÁVALÓK:                                                                                                                               15 dkg   lágy kecskesajt vagy kecskesajtkrém – 15dkg házi sajtkrém – 2 ek vaj – 10 dkg keményebb  kecskesajt ( lehet érlelt is, a legjobb ha morzsolható) – 1 kis csokor bazsalikom – néhány ág kakukkfű – néhány csipet borskeverék ( ízlés szerint fekete és fehér és rózsabors ) – 50 g olajban eltett szárított paradicsom  - 3 db narancs – 3 ek narancs lekvár – 1db lapzselatin jeges vízbe áztatva , használat előtt kifacsarva – pirított ,szeletelt  pirított mandula                                                                                      ELKÉSZITÉSE :



Kenhető állagúra melegítjük a vajat. A lágy sajtokat egy tálban elkeverjük, alaposan hozzádolgozzuk a vajat és ízesítjük borsokkal, ha szükséges, sóval akár mézzel. Bele keverjük a kakukkfű lecsepegetett leveit és nagyon vékonyra aprított bazsalikomleveleket, bele morzsoljuk a keménykecskesajtot és ízlés szerint narancshéjat reszelünk bele. A narancsokat a héjak lereszelése után kifilézzük, a gerezdek felét kisebb darabokra vágjuk és lecsepegtetjük, majd óvatosan a kecskesajtos masszába forgatjuk. Egy kis forralóba facsarjuk a narancsmaradékok levét, forraljuk, míg besűrűsödik, belekeverjük a lekvárt és a zselatint. Vékony csíkokra vágjuk a szárítót paradicsomot és a maradék narancsfilével együtt a kihűlt narancslekváros masszába keverjük. Egy kisebb, fóliával kibélelt  pástétom vagy őzgerincformát(praktikusan habzsákból félig megtöltünk a  kecskesajtos masszával. Egyenletes csatornát képezünk a massza közepén, a széleket egyenesre dolgozzuk és a mélyedésbe a forma egész hosszában paradicsomos-narancsos keveréket töltünk. Mélyhűtőben kissé kidermesztjük, majd igyekezve nem lyukakat hagyni, feltöltjük a formát kecsekesajtos krém maradékával és lesimítjuk. Egy éjszakát hűtőszekrényben pihentetjük, tálalás előtt pirított mandulában forgatjuk, meleg vízbe merített késsel szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése