2019. február 1., péntek
KECSKESAJTTERRIN HOZZÁVALÓK: 15 dkg
lágy kecskesajt vagy kecskesajtkrém – 15dkg házi sajtkrém – 2 ek vaj – 10 dkg keményebb
kecskesajt ( lehet érlelt is, a legjobb
ha morzsolható) – 1 kis csokor bazsalikom – néhány ág kakukkfű – néhány csipet
borskeverék ( ízlés szerint fekete és fehér és rózsabors ) – 50 g olajban
eltett szárított paradicsom - 3 db
narancs – 3 ek narancs lekvár – 1db lapzselatin jeges vízbe áztatva , használat
előtt kifacsarva – pirított ,szeletelt pirított
mandula ELKÉSZITÉSE :
Kenhető
állagúra melegítjük a vajat. A lágy sajtokat egy tálban elkeverjük, alaposan
hozzádolgozzuk a vajat és ízesítjük borsokkal, ha szükséges, sóval akár mézzel.
Bele keverjük a kakukkfű lecsepegetett leveit és nagyon vékonyra aprított bazsalikomleveleket,
bele morzsoljuk a keménykecskesajtot és ízlés szerint narancshéjat reszelünk
bele. A narancsokat a héjak lereszelése után kifilézzük, a gerezdek felét kisebb
darabokra vágjuk és lecsepegtetjük, majd óvatosan a kecskesajtos masszába
forgatjuk. Egy kis forralóba facsarjuk a narancsmaradékok levét, forraljuk, míg
besűrűsödik, belekeverjük a lekvárt és a zselatint. Vékony csíkokra vágjuk a szárítót
paradicsomot és a maradék narancsfilével együtt a kihűlt narancslekváros
masszába keverjük. Egy kisebb, fóliával kibélelt pástétom vagy őzgerincformát(praktikusan
habzsákból félig megtöltünk a
kecskesajtos masszával. Egyenletes csatornát képezünk a massza közepén,
a széleket egyenesre dolgozzuk és a mélyedésbe a forma egész hosszában
paradicsomos-narancsos keveréket töltünk. Mélyhűtőben kissé kidermesztjük, majd
igyekezve nem lyukakat hagyni, feltöltjük a formát kecsekesajtos krém
maradékával és lesimítjuk. Egy éjszakát hűtőszekrényben pihentetjük, tálalás
előtt pirított mandulában forgatjuk, meleg vízbe merített késsel szeleteljük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése