Különleges Rizses
Hús Hozzávalók: - fej vöröshagyma – 40 dk darált hús(
lehet marha, sertés, pulyka is ) – 2 db paradicsom – 2 tk fűszerpaprika – 2 tk őrölt
római kömény – 2dl víz – 1 kukorica konzerv – 1db vörösbab konzerv – 1db zöld
kaliforniai paprika – 20 dkg rizs megpárolva – petrezselyemzöld – chilipaprika ,
só, ízlés szerint Elkészítése
: A finomra vágott vöröshagymát
kevés zsiradékon üvegesre pároljuk (fonnyasztom),majd hozzáadom a darált húst és
fehéredésig pirítom. Mikor a hús elvesztette nyers színét, bele teszem az apró
kockára vágott paradicsomot, a fűszer paprikát, a római köményt ,sózom , felöntőm
vízzel, és puhára főzöm a húst. Mikor a hús megpuhult, és már finom szaftos az
étel hozzá adom a lecsepegtetett kukoricát, a szintén lecsepegtetett babot, az apró
kockára vágott paprikát, meg szórom chilivel összeforgatóm,
majd mehet bele a párolt rizs és majd összeforralom. Frissen aprított petrezselyemzölddel
megszórva, forrón kínálom. Chilit is lehet mellé tálalni azoknak akik szeretik
a csípős ízeket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése