Szegedi Tibor


2019. február 10., vasárnap


Különleges Rizses Hús                                                                                                                       Hozzávalók: - fej vöröshagyma – 40 dk darált hús( lehet marha, sertés, pulyka is ) – 2 db paradicsom – 2 tk fűszerpaprika – 2 tk őrölt római kömény – 2dl víz – 1 kukorica konzerv – 1db vörösbab konzerv – 1db zöld kaliforniai paprika – 20 dkg rizs megpárolva – petrezselyemzöld – chilipaprika , só, ízlés szerint Elkészítése : A finomra vágott vöröshagymát kevés zsiradékon üvegesre pároljuk (fonnyasztom),majd hozzáadom a darált húst és fehéredésig pirítom. Mikor a hús elvesztette nyers színét, bele teszem az apró kockára vágott paradicsomot, a fűszer paprikát, a római köményt ,sózom , felöntőm vízzel, és puhára főzöm a húst. Mikor a hús megpuhult, és már finom szaftos az étel hozzá adom a lecsepegtetett kukoricát, a szintén lecsepegtetett babot, az apró kockára vágott paprikát, meg szórom chilivel összeforgatóm, majd mehet bele a párolt rizs és majd összeforralom. Frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva, forrón kínálom. Chilit is lehet mellé tálalni azoknak akik szeretik a csípős ízeket.                               










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése