- 2 közepes édesburgonya
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 marék kotél paradicsom, fnegyedekbe vágva
- 6 szelet bacon, kisebb darabokra vágva, serpenyőben ropogósra pirítva
- csipet petrezselyem, apróra vágva
- tengeri só, ízlés szerint
- fekete bors, ízlés szerint
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- Szeleteljük fel a krumplit fél centi vastag szeletekre, majd majd tegyük rá egy sütőpapírral lefedett tepsire.
- Kenjünk meg az olíva olaj felével, majd sózzuk, borsozzuk meg.
- Süssük addig amíg ropogós, aranybarna lesz.
- Kevejük össze egy kis tálban a maradék olíva olajat, a bacont, a paradicsomot és a petrezselymet, majd borsozzuk meg óvatosan.
- Kanalazzuk rá az édesburgonya tallérokra a paradicsomos keveréket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése