Szegedi Tibor


2017. február 2., csütörtök

                                  Sajtos palacsinta
Könnyen elkészíthető és nagyon finom, így vendégvárónak is remek! A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.                                                                                                                                                                             Hozzávalók: 2 tojás
                                1 bögre liszt
                                kapor
                             2 bögre tej
                            1 tasak sütőpor
                        150 g sajt
                           1 teáskanál cukor
                           1 teáskanál só
                           1 teáskanál olaj
                        50 g vaj
                          1 gerezd fokhagyma
                                                                                                                    Elkészítése:

A kaprot mosd meg és vágd apróra. A tojásokat tedd egy tálba, sózd meg és robotgéppel verd fel, tedd bele a cukrot és verd tovább. Add hozzá a tejet és a már kihűtött olvasztott vajat. A lisztbe keverd bele a sütőport és kavard hozzá lassan. Amikor tészta állagú, tedd bele a reszelt sajtot, a kaprot és a zúzott fokhagymát. Egy forró serpenyőbe tégy egy kevés olajat é süsd ki a palacsintákat a megszokott módon. Tejföllel és reszelt sajttal kínáljuk. Ha szeretnéd megtöltheted sajtkrémmel, vagy májkrémmel, tetszés szerint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése