Hozzávalók
- 2 közepes édesburgonya meghámozva és lereszelve
- közepes méretű hagyma fele, felaprítva
- 2 nagy tojás
- 1 teáskanál tengeri só
- 2 evőkanál kókuszolaj, a sütéshez
Elkészítés
- Keverjük össze egy nagy tálban az édesburgonyát, a hagymát, a tojásokat és a sót.
- Forrósítsunk fel egy nagyobb serpenyőt, és adjunk hozzá annyi kókuszzsírt, hogy az egész alját elfedje. Nem kell túl sok, mert a burgonya könnyen felszíva!
- Mikor az olaj meleg, kisebb mérőkanállal tegyünk egy adagot a serpenyőbe, és nyomjuk szét egy spatula segítségével, hogy lapos, palacsinta alakú legyen.
- Mindkét oldalát süssük 2-4 percig, hogy aranybarna és ropogós legyen.
- Az elkészült palacsintákat tegyük egy papírtörlővel kibélelt tányérra, hogy leitassuk a felesleges olajat.
- Fogyaszd cukormentes almaszósszal vagy akár önmagában!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése