Szegedi Tibor


2017. február 17., péntek

Édesburgonya ropogós       Bioheal                                                                                                                                                                                
Hozzávalók

  • 2 közepes édesburgonya meghámozva és lereszelve
  • közepes méretű hagyma fele, felaprítva
  • 2 nagy tojás
  • 1 teáskanál tengeri só
  • 2 evőkanál kókuszolaj, a sütéshez
  Elkészítés
  • Keverjük össze egy nagy tálban az édesburgonyát, a hagymát, a tojásokat és a sót.
  • Forrósítsunk fel egy nagyobb serpenyőt, és adjunk hozzá annyi kókuszzsírt, hogy az egész alját elfedje. Nem kell túl sok, mert a burgonya könnyen felszíva!
  • Mikor az olaj meleg, kisebb mérőkanállal tegyünk egy adagot a serpenyőbe, és nyomjuk szét egy spatula segítségével, hogy lapos, palacsinta alakú legyen.
  • Mindkét oldalát süssük 2-4 percig, hogy aranybarna és ropogós legyen.
  • Az elkészült palacsintákat tegyük egy papírtörlővel kibélelt tányérra, hogy leitassuk a felesleges olajat.
  • Fogyaszd cukormentes almaszósszal vagy akár önmagában!                                                                                                                                                                    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése