Szegedi Tibor


2018. március 5., hétfő

Liszt Ferenc      Sajtos - Mandulás Pulykamelle                                                                                                                 

                                                                                                                                                                      Hozzávalók : 50 dkg pulykamell - 2 db tojás - 16 dkg sajt - 6 dkg liszt - 3 dkg szeletelt mandula - só,bors -  kevés olaj                                                                                     
Elkészítése:  A pulykamellet szeletek vágjuk, mindegyiket kissé kiklopfoljuk,majd sózzuk,borsozzuk, illetve lisztbe és sózott felvert tojásba forgatjuk.A sajtot lereszeljük  nagy lukú reszelőn és benne  illetve végül a mandula forgácsban is megforgatjuk a hússzeleteket .Bő forró olajban kisütjük , vigyázva  hogy ne égjen meg a tetején a mandula.Az olajat leitatjuk a szeletekről és tetszőleges körettel.mártással tálaljuk.                                                                     Tipp:  Jól illik hozzá áfonya vagy szeder dzsem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése