Szegedi Tibor


2018. március 5., hétfő





Verdi Paradicsomos -Sonkás Gnocchija                                                                                                                                                                                                                                                   Hozzávalók a tésztához : 1 kg burgonya - 20-25 dkg liszt - 1,5 evőkanál olaj - 2 tojás - só                                                               Szószhoz                                                                               Hozzávalók : - 14 dkg sűrített paradicsom - 1 lila hagyma - 3 cikk fokhagyma - 1,5 evőkanál cukor - 1 teáskanál aprítót bazsalikom - só , bors   Még kell hozzá : 6 dkg füstölt sonka - 5 dkg reszelt sajt - olaj                                                                                          Elkészítése :    A burgonyát meghámozzuk, megmossuk kis kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és melegen összetörjük,majd hozzáadjuk az olajat meg a tojásokat.Megsózzuk és összegyúrjuk annyi liszttel , hogy ne ragadjon a tészta.Vékony rudakat formázunk ,ezeket kb. ujjnyi vastagságban felvágjuk, a villa hátával megnyomkodjuk, majd lobogó sós vízben kifőzzük. Leszűrjük és kevés olajon körbepirítjuk. A szószhoz  a kétféle hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük ,hozzáadjuk a sűrített paradicsomot , fűszerezzük-ízesítjük és kb. 1dl vízzel hígítva összerotyogtatjuk.A gnocchit a szósszal tálaljuk, csíkokra vágott sonkával meg reszelt sajttal megszórjuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése