Szegedi Tibor


2018. március 6., kedd

Sertésszűz szedres mustárral , szedermártással                                                                                                              Hozzávalók : - 60 dkg sertésszűz - 2 evőkanál szedres                mustár vagy magos mustár - 1 evőkanál - 5 dkg vaj - olaj - 30 dkg szeder - 4 evőkanál nádcukor - 2 evőkanál étkezési keményítő - 5 szem szegfűszeg - 70 dkg krumpli                                                                                                                                 Elkészítése :  A sertésszüzet 2 cm vastagra vágjuk és alaposan be kenjük szedres mustárral és 2-3 órán át pácoljuk.A szedermártáshoz a szedret összeforraljuk a cukorral,beletesszük a szegfűszeget , majd besűrítjük a keményítővel.A  krumplit meg pucoljuk ,vékony karikákra vágjuk , forró olajban több rendben kisütjük.A szedermustáros hússzeleteket sózzuk ,borsózzuk ,majd a vaj és evés olaj keverékén 3-5 perc alatt megsütjük. A húst  a sült krumplival ,szedermártással és szedermustárral tálaljuk.      Tipp : Fontos hogy a jó időzítés : a krumpli sütése igényel  több időt , ezért azzal kezdjük.Mind a mártás ,mind pedig a hús percek alatt elkészül.  


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése