Szegedi Tibor


2018. március 21., szerda

Napfény ízei  .......................   Dél Olaszország                                                                                                                
                                                                                                                                                                                                                                              – Pizza, paradicsom, olívaolaj – a délolasz konyha az, amit a világban a legtöbben „az                                                                              olasz”  konyhával azonosítanak?                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Nem mindenhol. Attól függ, hogy az adott országba melyik régióból érkezett sok olasz bevándorló. Az Egyesült Államokba a déli régiókból, főleg Szicíliából és Campaniából, így New Yorkban, Chicagóban és a többi nagyvárosban valóban a dél olasz konyha lett az uralkodó, és ez került aztán amerikai közvetítéssel a világ minden tájára. De az igaz, hogy a legtöbb ember fejében a napfényes Dél-Olaszország képe él Itáliáról.                 Folytatás a linken : http://magyarkonyhaonline.hu/vilagkonyha/a-napfeny-izei-a-del-olasz-konyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése