INDIAI Vajas csirke Hozzávalók : 50 dkg csirkemell vagy comb - 5 dl joghurt - 1 tk fokhagymakrém - 1tk reszelt gyömbér - 1tk piros csilipor - só MÁRTÁS Hozzávalók : 175 g vaj - 1/2 tk köménymag - 50 dkg paradicsompüré - 1/2 tk cukor - 1tk piros csilipor - 1dl tejszín - 4 db zöld chili felkarikázva - 1/2 tk görögszénalevél felkarikázva ELKÉSZITÉSE : A vaj felét serpenyőben felmelegítjük , hozzáadjuk a paradicsompürét, és 2-3 percig forraljuk.Hozzáadjuk a köményt a csiliport, a cukrot és a sót.Jól összekevertjük. Beletesszük a félig kész csirkét, hozzáadjuk a tejszínt, a zöld csilit és a görögszénát .3 - 4 percig pároljuk, amig a csirke el nem készül.Rizzsel vagy naankenyérrel tálaljuk.
Bárányjalfezli Hozzávalók : 70 dkg főtt bárány kockára vágva - 5tk kanál ghí vagy vaj - 1tk kurkuma - 2tk fokhagymakrém - 2 tk gyömbérpor - 1 tk kömény - 1 tk korianderpor - 1 tk fahéj - 1 apróra vágott hagyma - '/2 -'/2 db zöld és piros kaliforniai paprika apróra vágva - 5 db apróra vágott paradicsom.
ELKÉSZITÉSE : Wokban vagy serpenyőben olvasszuk meg a vajat,tegyük bele a kurkumát, és fél percig pirítjuk. Amikor a vaj sötétedni kezd , adjuk hozzá a fűszereket, a hagymát,paprikát és paradicsomot, majd majd folyamatosan keverve néhány percig főzzük.Hozzáadjuk a bárányhúst, átmelegítjük. Rizzsel vagy naan kenyérrel tálaljuk. Pualo sáfrányos rizs Hozzávalók : 1 csésze rizs - 2 csésze víz - 1/2 dl olívaolaj - 1/2 csésze apróra vágott hagyma ,fokhagyma,babérlevél,kardamom,fahéj,szegfüszeg ízlés szerint - 1 adag sáfrány kevés vízben elkeverve - só
ELKÉSZITÉSE : Olajon pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát, adjuk hozzá a kardamommot, a fahéjat, a babérlevelet és a szegfűszeget, és pirítsuk addig , amíg a hagyma aranybarna lesz.Adjuk hozzá a rizst,sózzuk és 10 - 15 percig pirítsuk .Közben forraljuk fel a vizet tegyük bel a rizst, keverjük meg és 5 percig forraljuk.Takarjuk le és 30 percig hagyjuk állni.Adjuk hozzá a sáfrányt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése