2017. március 18., szombat
Chili Light Hozzávalók: - 2 evőkanál olaj - 1 db vöröshagyma ( felaprítva) - 500 g darált sertéshús - 2 gerezd zúzott fokhagyma - 2 tk. nem túl csípős chilipor - 400 g szeletelt paradicsom,de lehet konzerv is - 2 ek. paradicsompüré - 600 ml szárnysasalaplé - 1 pirospaprika kimagozva nagyobb szeletekre tépve vagy vágva - 350 g darabolt újburgonya - 250 g zöldbab - kenyér szeletek tálaláshoz Recept : Hevítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben,majd pirítsuk 3-4 percig a hagymát és a húst,néha kavargassuk meg őket. Tegyük melléjük a zöldbab kivételével az összes hozzávalót.,hevítsük forrásig majd fedjük le. Hagyjuk főni alacsony hőfokon 15 percig. Majd keverjük hozzá a zöldbabot és ismét fedjük le és főzzük tovább ismét 5 percig,hogy a babok megpuhuljanak. Meleg pirítóssal tálaljuk.. Én készítettem hozzá pidét. Ez egy török lapos kenyér. Kenyér tésztából készül a pidé. Úgy kell készíteni mint a fehér kenyeret csak ki kell gyújtani laposra és köménymaggal megszórni.De készíthetjük teljes kiőrlésű lisztből is.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése