Szegedi Tibor


2017. március 15., szerda

Magyar Konyha oldaláról ...........                                                                              Kalla Kálmán receptje:

Pirosra sült pontyfilé tormás céklával

(4 személyre)                                               

A PONTYFILÉ

HOZZÁVALÓK:
  • 80 dkg pontyfilé (4 szelet, maximum 2 kg-os pikkelyes pontyból)
  • 3 ek liszt
  • 1 kk pirospaprika
  • 1/4 csésze olívaolaj
ELKÉSZÍTÉSE:
A vékonyra beirdalt pontyfilét sózzuk, és paprikás lisztbe forgatjuk. Teflonserpenyőben olajon a filé mindkét oldalát pirosra sütjük.

A TORMÁS CÉKLA

HOZZÁVALÓK:
  • 4 db kb. 10 dkg-os cékla
  • 1 ek cukor
  • 4 ek fehér balzsamecet
  • 4 ek tökmagolaj
  • 15 dkg friss torma reszelve
ELKÉSZÍTÉSE:
A céklákat megsikáljuk, és egyenként alufóliába csomagoljuk.150 °C-os sütőben puhára sütjük. Kihűlés után meghámozzuk, felszeleteljük és ízesítjük sóval, cukorral, fehér balzsamecettel és tökmagolajjal.(Pár órát álljon a cékla a dresszingben.)

A PIROS BURGONYA

HOZZÁVALÓK:
  • 25 dkg piros burgonya (Skót-felföldi vörös)
  • bő olaj a chips sütéséhez
  • 50 g vaj
ELKÉSZÍTÉSE:
A burgonyát meghámozzuk, kettévágjuk hosszában, és 4 vékony szeletet vágunk belőle, amit chipsnek megsütünk. A többi burgonyát puhára főzzük sós vízben, és szitán átpasszírozzuk. Az áttört burgonyát vajjal simára keverjük.
TÁLALÁS:
Meleg tányérra helyezzük a sült pontyfilét, mellé rendezzük a céklaszeleteket, és reszelt friss tormával megszórjuk a filét és a céklát is. A ponty felső széléhez habzsákból nyomunk egy rózsát a pirosburgonya-püréből, ebbe állítjuk a chipset. Díszíthetjük még sült petrezselyemmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése