Rozé kacsamell fánkkal és mangó-banán chutney-val Tivadar György receptje Magyar konyha oldaláról HOZZÁVALÓK:
- 1 kg kacsamell
- 10 szál friss kakukkfű
ELKÉSZÍTÉSE:
A sózott, borsozott kacsamellfilét a bőrös oldalán megpirítjuk, majd 160 °C-os sütőben 12 percig sütjük. Tálalás előtt pihentetjük.
A sózott, borsozott kacsamellfilét a bőrös oldalán megpirítjuk, majd 160 °C-os sütőben 12 percig sütjük. Tálalás előtt pihentetjük.
FÁNKGOLYÓ
HOZZÁVALÓK:
- 125 g liszt
- 62,5 g tej
- 12,5 ml fehérbor
- 5 g élesztő
- 25 g vaj
- 20 g porcukor
- 1 db tojássárgája
- csipet só
- 1 l étolaj
ELKÉSZÍTÉSE:
Az élesztőt a tejben kevés cukorral és liszttel felfuttatjuk. A hozzávalókat tálba tesszük, és kézzel addig dagasztjuk a tésztát, amíg elválik kezünktől és a táltól. Olajjal lekenve, fóliával lefedve langyos helyen 1 órát kelesztjük. Kézzel diónyi gömböket formálunk belőle, majd bő, nem túl forró olajban (180 °C) aranybarnára sütjük, és papírtörlőre szedjük. A kész fánkokat néhány percig pihentetjük.
Az élesztőt a tejben kevés cukorral és liszttel felfuttatjuk. A hozzávalókat tálba tesszük, és kézzel addig dagasztjuk a tésztát, amíg elválik kezünktől és a táltól. Olajjal lekenve, fóliával lefedve langyos helyen 1 órát kelesztjük. Kézzel diónyi gömböket formálunk belőle, majd bő, nem túl forró olajban (180 °C) aranybarnára sütjük, és papírtörlőre szedjük. A kész fánkokat néhány percig pihentetjük.
MANGÓS-BANÁNOS CHUTNEY
HOZZÁVALÓK:
- 1 db közepes mangó
- 2 db közepes banán
- 1 db kápia paprika
- 1/2 gerezd fokhagyma
- 1/4 tk cayenne bors
- 75 g barna cukor
- 75 ml fehérborecet
- csipet őrölt gyömbér, fahéj
- csipet só
ELKÉSZÍTÉSE:
Az ecetet, a cukrot, a gyömbért, a finomra vágott fokhagymát, a cayenne borsot, a fahéjat és a sót egy kis serpenyőbe tesszük. A banánt és a mangót kis kockákra vágjuk, a felét a serpenyőbe rakjuk. Felmelegítjük a keveréket, és lassú tűzön, fedetlenül 10 percig, időnként megkeverve főzzük, amíg a keverék vastag és pépes lesz. A kápia paprikát 250 °C fokon 10 percig sütjük, miután kihűlt, eltávolítjuk a bőrét, és apró kockákra vágjuk. A maradék banánt, mangót és kápiát beleforgatjuk a pépbe.
Az ecetet, a cukrot, a gyömbért, a finomra vágott fokhagymát, a cayenne borsot, a fahéjat és a sót egy kis serpenyőbe tesszük. A banánt és a mangót kis kockákra vágjuk, a felét a serpenyőbe rakjuk. Felmelegítjük a keveréket, és lassú tűzön, fedetlenül 10 percig, időnként megkeverve főzzük, amíg a keverék vastag és pépes lesz. A kápia paprikát 250 °C fokon 10 percig sütjük, miután kihűlt, eltávolítjuk a bőrét, és apró kockákra vágjuk. A maradék banánt, mangót és kápiát beleforgatjuk a pépbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése