Szegedi Tibor


2017. március 2., csütörtök

       Rozé kacsamell fánkkal és mangó-banán chutney-val                  Tivadar György receptje    Magyar konyha oldaláról                                                                                                                                                    
                                            
HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg kacsamell
  • 10 szál friss kakukkfű
ELKÉSZÍTÉSE: 
A sózott, borsozott kacsamellfilét a bőrös oldalán megpirítjuk, majd 160 °C-os sütőben 12 percig sütjük. Tálalás előtt pihentetjük.

FÁNKGOLYÓ

HOZZÁVALÓK:
  • 125 g liszt
  • 62,5 g tej
  • 12,5 ml fehérbor
  • 5 g élesztő
  • 25 g vaj
  • 20 g porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • csipet só
  • 1 l étolaj
ELKÉSZÍTÉSE: 
Az élesztőt a tejben kevés cukorral és liszttel felfuttatjuk. A hozzávalókat tálba tesszük, és kézzel addig dagasztjuk a tésztát, amíg elválik kezünktől és a táltól. Olajjal lekenve, fóliával lefedve langyos helyen 1 órát kelesztjük. Kézzel diónyi gömböket formálunk belőle, majd bő, nem túl forró olajban (180 °C) aranybarnára sütjük, és papírtörlőre szedjük. A kész fánkokat néhány percig pihentetjük.

MANGÓS-BANÁNOS CHUTNEY

HOZZÁVALÓK:
  • 1 db közepes mangó
  • 2 db közepes banán
  • 1 db kápia paprika
  • 1/2 gerezd fokhagyma
  • 1/4 tk cayenne bors
  • 75 g barna cukor
  • 75 ml fehérborecet
  • csipet őrölt gyömbér, fahéj
  • csipet só
ELKÉSZÍTÉSE: 
Az ecetet, a cukrot, a gyömbért, a finomra vágott fokhagymát, a cayenne borsot, a fahéjat és a sót egy kis serpenyőbe tesszük. A banánt és a mangót kis kockákra vágjuk, a felét a serpenyőbe rakjuk. Felmelegítjük a keveréket, és lassú tűzön, fedetlenül 10 percig, időnként megkeverve főzzük, amíg a keverék vastag és pépes lesz. A kápia paprikát 250 °C fokon 10 percig sütjük, miután kihűlt, eltávolítjuk a bőrét, és apró kockákra vágjuk. A maradék banánt, mangót és kápiát beleforgatjuk a pépbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése