Szegedi Tibor


2017. március 1., szerda

Provencei csirke - ( Francia recept )

Hány személyre: 4

» 1,2 kg csirke
» 5 paradicsom
» 2 zöldpaprika
» 2 fej vöröshagyma
» 2 gerezd fokhagyma
» 2 dl száraz fehérbor
» 0,5 dl olívaolaj
» 2 babérlevél
» 1 mokkáskanál őrölt majoranna
» őrölt bors
» só


Tisztítsuk meg a csirkét, szedjük szét 4 darabra, és egy serpenyőben olajon pirítsuk meg. Vegyük ki a húst a serpenyőből, és tegyük a helyére az apróra vágott hagymát, az összezúzott fokhagymát és a felkockázott paprikát. Adjuk hozzá még a bort, az áttört paradicsomot, a babérlevelet és a majoránnát. Fűszerezzük (só, bors), majd tegyük vissza a húst, és pároljuk alacsony fokozaton 70 percen át készre. Másfél óra alatt elkészíthető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése