2017. március 16., csütörtök
MACARON KÉSZITÉSE Első ránézésre sokan apró színes habcsóknak gondolják,de ennél sokkal több a MACARON. A két 4-5 cm átmérőjű korongnak kívül roppanósnak,belül pedig tömörnek kell lennie,úgy hogy a töltelék állaga is tökéletes legyen:se túl folyós - ragacsos, se túl szilárd.A MACARON már színeivel is azonnal felhívja magára a figyelmet.Az ételszínezék kötelező elem és annak,hogy milyen kompozíció kerül ki a kezeink közül,csak a fantáziánk szabhat határt.
Tippek
a Macaron készítéséhez :
1- Szitáljuk át a mandulalisztet
a porcukorral.
2- A cukorszirupot keverés nélkül forraljuk
fel.Adjunk hozzá friss citromlevet,
akkor tisztább lesz a folyadék.
3- A legideálisabb a 118 fokos szirup. Igen azt
precízen cukorhőmérővel tudjuk mérni.(A Macaron készítéshez
szükséges a hőmérő.)
4- Eleinte lassan verjük fel a tojásfehérjéket
és csak később váltsunk magasabb fokozatra.
5- Egészen kerevjük szét a masszát,
semmi levegő ne maradjon benne.
6- A habzsákból oldalról
érdemes kinyomni a tésztát, nem felülről, így elkerülhető
az egyenetlen tető.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése