Szegedi Tibor


2017. március 16., csütörtök

                                  MACARON KÉSZITÉSE                                                                                                                                                                                                                       Első ránézésre sokan apró színes habcsóknak gondolják,de ennél sokkal több a MACARON. A két 4-5 cm átmérőjű korongnak kívül roppanósnak,belül pedig tömörnek kell lennie,úgy hogy a töltelék állaga  is tökéletes legyen:se túl folyós - ragacsos, se túl szilárd.A MACARON már színeivel is azonnal felhívja magára a figyelmet.Az ételszínezék kötelező elem és annak,hogy milyen  kompozíció  kerül ki a kezeink közül,csak a fantáziánk  szabhat határt.



                                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Tippek a Macaron készítéséhez : 1- Szitáljuk át a mandulalisztet a porcukorral. 2- A cukorszirupot keverés nélkül forraljuk fel.Adjunk hozzá friss citromlevet, akkor tisztább lesz a folyadék. 3- A legideálisabb a 118 fokos szirup. Igen azt precízen cukorhőmérővel tudjuk mérni.(A Macaron készítéshez szükséges a hőmérő.) 4- Eleinte lassan verjük fel a tojásfehérjéket és csak később váltsunk magasabb fokozatra. 5- Egészen kerevjük szét a masszát, semmi levegő ne maradjon benne. 6- A habzsákból oldalról érdemes kinyomni a tésztát, nem felülről, így elkerülhető az egyenetlen tető.                                                                                                                                                                                                                                             

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése