Szegedi Tibor


2017. május 10., szerda


Csángó Rostélyos                                                                                                                                                                                                                                                                                                Hozzávalók 4 személyre : - 8 szelet rostélyos - 1 db sárgarépa - 1 petrezselyemgyökér -  10 dkg zellergumó - 1 db vöröshagyma - 1 cikk fokhagyma - levescsont - 1 evőkanál liszt - 1 dl vörösbor - 1 evőkanál paradicsompüré - 1 kockacukor - 1 evőkanál zsír - só bors                                                                                                                                                                                                                                                                         Elkészítése :  A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk borsózzuk és forró zsírban hirtelen megsütjük.A zsírban ezután beletesszük a zöldségeket, a hagymát, a fokhagymát, a csontot meg a cukrot, és mindezt kissé átsütjük.Megszórjuk lisztel, kissé megpirítjuk, vizet és bort öntünk rá, végül hozzáadjuk a paradicsompürét.Visszahelyezzük a húst, és puhára pároljuk.Tálalás előtt a besűrűsödött mártást szitán áttörjük,majd a húsra öntjük. Puliszkával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése