NOSALTY oldaláról ................
Puliszkagombóc
recept Hozzávalók : - 250
g kukoricaliszt -
1 tk só -
150 g juhtúró -
200 ml tejföl -
1 l víz -
1 ek vaj a
sütőtál kikenéséhez
Elkészítése :
1 liter
vizet felforralunk a sóval, majd állandóan kavarva beleöntjük a
kukoricalisztet. Állandó kavarás mellett kb. 5 perc alatt sűrűre
főzzük.
-
Tűzről levesszük, lefedjük, és hűlni
hagyjuk.
- A hideg
puliszkából vizes kézzel kiveszünk egy marékynit, ellapítjuk,
a közepébe juhtúrót teszünk, és gombóccá formázzuk.
- A
gombócokat egy vajjal kikent tűzálló tálba rakjuk.
Előmelegített sütőbe toljuk, és kb 5 percig sütjük.
- Tálaljuk
jó sok tejföllel meglocsolva. sütési
hőfok: 200°C
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése