Szegedi Tibor


2017. május 4., csütörtök

                                                          Mentás zöldcurry - leves                                                                                                                                                                                                                                    Hozzávalók: 25 dkg kagylóhús - 15 dkg konyhakész garnéla - 8 dkg rizs - 1 db hagyma - 4 dl kókusztej - 1 evőkanál osztrigaszósz - 1 teáskanál zöld currypaszta - 1/2 citrom leve - 2-2 vágott menta és bazsalikomlevél - 1 evőkanál vágott koriander zöld  -                                                                         Elkészítés :A kókusztejben elvegyítjük a osztrigaszószt és a zöld currypasztát,hozzáadjuk az egészben hagyott hagymát meg a rizst,majd vizet öntünk hozzá,és  főni tesszük.Amikor a rizs roppanós, a hagymát kidobjuk,beletesszük a megmosott kagylóhúst és a garnélát, majd készre főzzük.Végül belekavarjuk a citromlevet és a zöld fűszereket és tálaljuk.                                                                                                                                                                                                                 Zöld currypaszta ősztétele : zöld chili paprika (friss vagy porított), mogyoróhagyma, fokhagyma, galangalgyökér (a gyömbérek családjába tartozik), citromfű, római kömény, koriander gyökér, zöld borsszem, só, garnélarák pástétom, és lime héj. Ezeket mozsárban törjük péppé, amennyiben házilag készítjük, majd hűtőben tároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése