Szegedi Tibor


2017. május 4., csütörtök

 Polgári étel az 1900 évekből                                                                                                                                                   Tisza szelet                                                                                                                                                                Hozzávalók : - 8 szelet 3 cm vastag bélszín - 25 dkg apró csiperke gomba - 2-3 tojás - 1 hagyma - só - bors - zsír - petrezselyemzöld - burgonyapüré -                                                                               Elkészítése : A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk,sóval,borssal fűszerezzük. Az apróra vágott hagymát és petrezselyemzöldet zsírban kevés vízzel meg pároljuk,levét elfőzzük, majd a húst megsütjük benne.A vékony szeletekre vágott gombát kevés zsíron megpirítjuk ,rátöltjük a kevert tojásokat , sózzuk , borssószúk, és lágyra sütjük.A hússzeleteket tányérra tesszük, ráhalmozzuk  a gombás tojást és burgonyapürével tálaljuk.    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése