Kinder pingui házilag recept
Elkészítése:
A tojásfehérjét felverjük 8 dkg cukorral, a sárgáját másik
tálkában krémesre keverjük 7 dkg cukorral és 3 evőkanál
vízzel. Óvatosan, gépi habverő nélkül egybeforgatjuk az
egészet.
A
lisztet, a kakaót és a sütőport jól összekeverjük, majd
beleszitáljuk a tojásba. 26 cm-es tortaformában sütjük,
sütőpapírt teszünk az aljába. Előmelegített sütőben (
én gázsütőt használok) legmagasabb hőfokon sütjük. Én egy
vékonyabb élű késsel szoktam ellenőrizni, meddig süssük,
beleszúrom a közepébe, ha már nem ragadt rá a massza, akkor jó.)
Kihűlés után félbevágjuk.
A máz elkészítése:
Lassan
felmelegítjük a tejet, a margarint és a csokoládét
beletesszük.Mikor besűrűsödött egy kicsit, levesszük, hűlni
hagyjuk, addig elkészítjük a krémet.
A krém elkészítése:
A
zselatint elkeverjük a tejjel, majd felmelegítjük majdnem
forrásig. Teljesen lehűtjük, hogy kocsonyás állagú legyen. A
tejszínt a cukorral és a vaníliás cukorral felverjük, majd
hozzáadjuk a zselatinos tejet. Rövid ideig még verjük, hogy jól
elkeveredjen.
Összeállítás:
A
tortaformába beletesszük a piskóta egyik felét, megkenjük a
krémmel, majd 1 réteged locsolunk rá a mázból. Betesszük 5
percre a hűtőbe, majd jöhet rá a maradék krém, a piskóta és a
tetejére a máz.. Hűtőbe tesszük és csak másnap vesszük le a
tortakarikát. Tálcára helyezzük és díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése