2017. április 28., péntek
Bazsalikomos Borsófőzelék Grillezett Polentával Hozzávalók : - 1 ek olívaolaj - 1 csokor újhagyma - 8000 g zöldborsó - só - őrölt fekete bors -150 ml habtejszín - 2 csapott tk étkezési keményítő - 1 nagy csokor bazsalikom + tálaláshoz - A polentához : 600 ml tej - 200g kukoricadara - 2 ek olívaolaj - só - 1 kis csokor menta A polentához egy nagy lábasban forraljuk a tejet.Adjuk hozzá a kukoricadarát 1 ek olívaolajjal együtt,sózzuk meg és állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre.Azután forgassuk bele a felaprított mentát. Simítsuk a masszát sütőpapírral kibélelt ,téglalap alakú tűzálló tálba, és hagyjuk kihűlni, valamint megszilárdulni. - A főzelékhez egy nagyobb lábasban hevítsük fel az olívaolajat, és dinszteljük meg rajta az újhagyma megtisztított , felkarikázott fehér részét.Keverjük hozzá a megtisztított zöldborsót ,majd öntsük fel 200 ml vízzel (esetleg zöldség alaplével).Sózzuk borsózzuk meg, forraljuk fel ,majd fokozatos víz vagy alaplépótlás mellett főzzük puhára a zöldséget. Vegyünk ki egy merőkanálnyi borsót, pürésítjük simára a tejszínnel. Adjunk hozzá az egy kevés hideg vízzel simára kevert étkezési keményítő, majd öntsük a főzelékhez. Szórjunk bele félaprítót bazsalikomot , és kevergetve sűrítsük be a főzeléket.Kell akkor sózzuk és borsózzuk utólag. - Egy grillserpenyőt kenjünk ki olívaolajjal és pirítsuk meg a felkockázott polentát. Ezzel továbbá néhány bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk a főzeléket.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése