Szegedi Tibor


2017. április 28., péntek

Chorizós Garnélás Farrfalle                                                                                                                                                                       Hozzávalók: 3 evőkanál olívaolaj – 2 gerezd fokhagyma – 1 fej vöröshagyma – 2 szál chorizó kolbász – 250 g apró szemű fehér csiperke gomba – 18 db tisztított – garnélarák (fagyasztott) – só – bors – 250 ml főzőtejszín – 1 db citrom lereszelt héja és kifacsart leve – 2 db chilipaprika – 1 marék petrezselyemlevél – 400 g farfalle                                                                                                                    
                                                                                                                  Elkészítés :                                                                                               - A serpenyőben forrósítjuk fel az olajat , és dinszteljük meg a kétféle meghámozott ,felaprított hagymát.Adjuk hozzá a felszeletelt kolbászt, és pirítsuk együtt további kb. 5 percig .Mikor a kolbász kezd barnulni ,keverjük hozzá a megtisztított gombafejeket , valamint a felengedett rákot ,és süssük tovább két percig.Közben sózzuk és borsózzuk meg.                                                                              - Öntsük fel gombás-rákos keveréket tejszínnel, és közepes lángon főzzük sűrűre a ragut.Ezután keverjük hozzá a citromhéját és a levét , valamint az apróra vágott chilit és petrezselymet.Majd húzzuk le a tűzről.                                                                                           - Főzzük ki a tésztát forrásban lévő sós vízben a pár percig, majd szűrjük és csepegtessük le.Végül óvatos mozdulatokkal forgassuk össze a raguval.Azonnal tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése