Sütőben sült tavaszi frittata ..........
Hozzávalók : 4 db sárgarépa - 2 db kisebb cukkini - 100 g zöld spárga - 4 db tojás - 60 g natúr görög joghurt - 1/2 tk szárított bazsalikom - 1 ek aprított snidling - 50 g reszelt parmezán + a szóráshoz - 1 tk reszelt citromhéj - vaj a tálhoz - friss zöldséglevelek a tálaláshoz Elkészítés : 1/ A répákat hámozzuk meg , majd előbb vízszintesen szeljük félbe,azután vastagságuktól függően vágjuk két - vagy négyfelé a kapott darabokat.Tegyük lábasba a zöldséget egy kevés vízzel és lefedve forraljuk 5 percig.Adjuk hozzá a megtisztított ,hosszában felcsíkozott cukkinit, valamint a kb. 4 cm-es darabokra felvágott spárgát és közepes lángon főzzük félpuhára a zöldségeket.Azután szűrjük és csepegtessük le őket. 2/ A tojásokat alaposan verjük fel, majd adjuk hozzá a joghurtot a zöld fűszerekkel , valamint 30 g parmezánnal és a reszelt citromhéjjal együtt. Jól keverjük össze az egészet. 3/ Vajazzuk ki egy kb. 20x20 cm-es tűzálló tálat ,majd béleljük ki sütőpapírral.Rendezzük el benn a zöldségeket, locsoljuk rájuk a tojásos keveréket és szórjuk meg a maradék parmezánnal.Süssük készre a frittatát a 160 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt, végül vegyük ki és hagyjuk kissé kihűlni. Felszeletelve néhány zöldséglevéllel díszítve ,továbbá egy kevés parmezánnal megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése