Szegedi Tibor


2017. április 28., péntek

Sütőben sült tavaszi frittata ..........                                                                                                              
                                                                                                                                                     Hozzávalók : 4 db sárgarépa - 2 db kisebb cukkini - 100 g  zöld spárga - 4 db tojás - 60 g natúr görög joghurt - 1/2 tk szárított bazsalikom - 1 ek aprított snidling - 50 g reszelt parmezán + a szóráshoz - 1 tk reszelt citromhéj - vaj a tálhoz - friss zöldséglevelek a tálaláshoz                                                                                                                     Elkészítés : 1/ A répákat hámozzuk meg , majd előbb vízszintesen szeljük félbe,azután vastagságuktól függően vágjuk két - vagy négyfelé a kapott darabokat.Tegyük lábasba a zöldséget egy kevés vízzel és lefedve forraljuk 5 percig.Adjuk hozzá a megtisztított ,hosszában felcsíkozott cukkinit, valamint a kb. 4 cm-es darabokra felvágott spárgát és közepes lángon főzzük félpuhára a zöldségeket.Azután szűrjük és csepegtessük le őket.                                                      2/ A tojásokat alaposan verjük fel, majd adjuk hozzá a joghurtot  a zöld fűszerekkel , valamint 30 g parmezánnal és a reszelt citromhéjjal együtt. Jól keverjük össze az egészet.                                                                                                3/  Vajazzuk ki egy kb. 20x20 cm-es tűzálló tálat ,majd béleljük ki sütőpapírral.Rendezzük el benn a zöldségeket, locsoljuk rájuk a tojásos keveréket és szórjuk meg a maradék parmezánnal.Süssük készre a frittatát a 160 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt, végül vegyük ki és hagyjuk kissé kihűlni. Felszeletelve néhány zöldséglevéllel díszítve ,továbbá egy kevés parmezánnal megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése