Szegedi Tibor


2017. április 14., péntek

                                          Körtés-sajtos sonkasaláta                                                               A pármai sonka és az érett körte íze tökéletes ízharmóniát alkotnak.
                                                                                                                                                                                          Hozzávalók: 4 db érett körte, 10 dkg pármai jellegű száraz sonka, 20 dkg ementáli sajt, 8-10 szem koktélparadicsom, 1 csokor petrezselyemzöld, őrölt bors, fél citrom leve, 2 evőkanál olívaolaj                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             A pármai sonka és az érett ízletes vilmoskörte fantasztikus ízharmóniát alkotnak. A körtéket hámozzuk meg,magházukat távolítsuk el,majd vágjuk cikkekre. Tegyük egy nagy salátástálba,majd csorgassuk rá a citrom levét. Adjuk hozzá a kockákra vágott sajtot,koktélparadicsomot és tépkedjük bele a sonkát,valamint a petrezselyemzöldet is. Csorgassuk meg olívaolajjal, és óvatosan keverjük össze. Tegyük hűtőbe,hogy jól lehűljön,majd tálaljuk tálkákba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése