Magyar konyha oldaláról ....... Tejberizs eperrel
Molnár B. Tamás és Bittera Dóra receptje
HOZZÁVALÓK:
- 300 g kerek szemű rizottórizs (Carnaroli vagy Arborio)
- 750 ml tej
- 2 rúd vanília kikapart magja a kikapart rúddal
- 1/2 rúd fahéj
- 1/2 narancs blansírozott héja
- 100 g porcukor
- nagy csipetnyi só
- 300 ml jéghideg tejszín
ELKÉSZÍTÉSE:
A rizst többször váltott vízben alaposan megmossuk. A tejet lábosba öntjük, a tejszín kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót. Közepes lángon felforraljuk. Lángelosztón nagyon kis lángon 20-25 percig főzzük, 5 percenként megkavarjuk. Hagyjuk kihűlni. A fahéjat, narancshéjat, vaníliarudat eltávolítjuk. Míg a rizs fő, felverjük a tejszínt, és a már kihűlt rizsbe keverjük. Tálalás előtt egy órára hűtőszekrénybe tesszük. Narancslében marinált eperrel vagy eperlekvárral tálaljuk. Pirított mandulaszeletekkel és omlós morzsával hintjük meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése