Hozzávalók
a tésztához:
5 dkg margarin
5 dkg porcukor
1 db tojás
18 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
kevés tej
A
töltelékhez:
50 dkg túró
15 dkg porcukor
4 db tojás sárgája
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor,
5 dl tej
2 csapott evőkanál liszt
ízlés szerint cukor
citromhéj
mazsola
A tetejére:
4 db tojás fehérje,
2 evőkanál cukor
50 dkg túró
15 dkg porcukor
4 db tojás sárgája
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor,
5 dl tej
2 csapott evőkanál liszt
ízlés szerint cukor
citromhéj
mazsola
A tetejére:
4 db tojás fehérje,
2 evőkanál cukor
Elkészítés:
A tésztához valókat kevés tejjel összeállítjuk, és egy kb. 20×30 cm-es tepsit kibélelünk vele úgy, hogy pereme legyen. A pudingot elkészítjük előírás szerint, de nem kell megfőzni. A villával összetört túrót a töltelék hozzávalóival összekeverjük, majd az előkészített pudingot is hozzáadjuk, és a tésztára öntjük. Előmelegített (kb. 180 fokos) sütőben 40-45 percig sütjük (ha a töltelék pudingkeménységű, akkor jó).
A tojások fehérjéből és 2 evőkanál cukorból készített kemény habot rásimítjuk a töltelékre, és pirosra sütjük. Kihűlve szeletelhető.
A tésztához valókat kevés tejjel összeállítjuk, és egy kb. 20×30 cm-es tepsit kibélelünk vele úgy, hogy pereme legyen. A pudingot elkészítjük előírás szerint, de nem kell megfőzni. A villával összetört túrót a töltelék hozzávalóival összekeverjük, majd az előkészített pudingot is hozzáadjuk, és a tésztára öntjük. Előmelegített (kb. 180 fokos) sütőben 40-45 percig sütjük (ha a töltelék pudingkeménységű, akkor jó).
A tojások fehérjéből és 2 evőkanál cukorból készített kemény habot rásimítjuk a töltelékre, és pirosra sütjük. Kihűlve szeletelhető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése